Υλικά(για 4 άτομα):
- 1 κιλό μήλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κομμάτι σφολιάτα να καλύψει το τηγάνι CADEX
- 100 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου.
- 2 μπάλες παγωτό βανίλια
Εφαρμογή:
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα και αυτά στην μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Βάζουμε στο τηγάνι CADEX τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα μήλα και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας και τρυπάμε σε μερικά σημεία. Ψήνουμε στο τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200Ο C .
- Βγάζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά, και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Στο σιρόπι που έχει μείνει στο τηγάνι CADEX ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και της δίνουμε μια βράση μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Σερβίρουμε με την σάλτσα και παγωτό βανίλια