Υλικά:
250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
½ κ.γλ. σόδα φαγητού
40 γρ. ταχίνι
20 γρ. χυμό λεμονιού
45 γρ. λάδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
100 γρ. (1 μεζούρα) ζωμό από τα ρεβίθια
Εφαρμογή:
- Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε νερό με τη σόδα φαγητού για 12 ώρες.
- Τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε στον κάδο με 1 λίτρο νερό και ρυθμίζουμε 40 λεπτά, 1000, ταχύτητα 1 (πρέπει να μαλακώσουν καλά). Αν ο χρόνος δεν είναι αρκετός, τα βράζουμε λίγο ακόμη, σουρώνουμε τα ρεβίθια και κρατάμε 100 γρ. από το ζωμό τους.
- Βάζουμε στον κάδο τα ρεβίθια, το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι και το ζωμό που κρατήσαμε. Ανοίγουμε την ταχύτητα σταδιακά από το 1 έως το 4, να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά, για 1 λεπτό. Αν χρειαστεί, βοηθάμε με τη σπάτουλα. Αδειάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.