Υλικά:
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 100 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο (αφαιρούμε την πράσινη φύτρα)
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου)
- 130 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- λίγα φύλλα βασιλικού (για διακόσμηση)
- λίγες φλούδες παρμεζάνας
Εφαρμογή:
- Βάζουμε στον κάδο την παρμεζάνα, κλειδώνουμε και πιέζουμε το κουμπί turbo 5 φορές και στη συνέχεια ρυθμίζουμε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κουκουνάρι και το βασιλικό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
- Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, ανοίγουμε το διακόπτη της ταχύτητας στο 5 και προσθέτουμε το λάδι λίγο –λίγο από το άνοιγμα του καπακιού (αν θέλουμε τη σάλτσα πιο αραιή, προσθέτουμε 50 γρ. νερό και αναμειγνύουμε ξανά). Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και την κρατάμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τον κάδο καλά.
- Βάζουμε 1 1/2 λίτρο νερό και ρυθμίζουμε 10 λεπτά, 1000, ταχύτητα 1.
- Προσθέτουμε τα λιγκουίνι και ρυθμίζουμε 10 λεπτά, 1000, ταχύτητα κουτάλι.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα αδειάζουμε στο πυρέξ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πασπαλίζουμε με λίγες φλούδες παρμεζάνας και φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.